Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Το καναρινί ποδήλατο

Και μια αξιόλογη ταινία για τα καλοκαιρινά απογεύματα.
ΤΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Σκηνοθεσία και σενάριο: Δημήτρης Σταύρακας
Διάρκεια: 101'

  Υπόθεση
Ένας νεαρός δάσκαλος αναλαμβάνει την ΣΤ τάξη σ' ένα δημοτικό σχολείο της Αθήνας. Ανάμεσα στους μαθητές του ο Λευτέρης, που σχεδόν δεν μπορεί να διαβάσει και γενικά αδυνατεί να παρακολουθήσει την πρόοδο των υπολοίπων παιδιών.
Ο νεαρός δάσκαλος διαπιστώνει ότι ο μικρός έχει αποκοπεί από την ομάδα των άλλων παιδιών και ότι δεν είχε καμία υποστήριξη από τους προηγούμενους δασκάλους του και από το σπίτι του. Αποφασίζει να τον βοηθήσει. Τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλά ώσπου κατά την απουσία του δασλάλου ο Λευτέρης θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αγριότητα και τον κυνισμό μικρών και μεγάλων.

Σκηνοθεσία και σενάριο: Δημήτρης Σταύρακας
Διάρκεια: 101'

  Υπόθεση
Ένας νεαρός δάσκαλος αναλαμβάνει την ΣΤ τάξη σ' ένα δημοτικό σχολείο της Αθήνας. Ανάμεσα στους μαθητές του ο Λευτέρης, που σχεδόν δεν μπορεί να διαβάσει και γενικά αδυνατεί να παρακολουθήσει την πρόοδο των υπολοίπων παιδιών. Ο νεαρός δάσκαλος διαπιστώνει ότι ο μικρός έχει αποκοπεί από την ομάδα των άλλων παιδιών και ότι δεν είχε καμία υποστήριξη από τους προηγούμενους δασκάλους του και από το σπίτι του. Αποφασίζει να τον βοηθήσει. Τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλά ώσπου κατά την απουσία του δασλάλου ο Λευτέρης θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αγριότητα και τον κυνισμό μικρών και μεγάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: