Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Αρχαία ελληνικά αγγεία ζωντανεύουν με το Panoply

Στην ιστοσελίδα του panoply μπορείτε να δείτε  κινούμενα σχέδια από αρχαία ελληνικά αγγεία. Επίσης θα ανακαλύψετε πληροφορίες σε σχέση με τον αρχαίο πολιτισμό αλλά και ιδέες διδασκαλίας για την ιστορία, την τέχνη και την δημιουργική γραφή.



Αρχαία ελληνικά αγγεία ζωντανεύουν σε κινούμενα σχέδια. Ιστορίες εμπνευσμένες από παραστάσεις των ερυθρόμορφων και μελανόμορφων αγγείων. Θα βρείτε επίσης πληροφορίες σε σχέση με τα αγγεία, πώς δημουργήθηκαν οι ιστορίες και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.
Η θεά Νίκη οδηγεί τον ταύρο προς θυσία. Η απεικόνιση είναι από αγγείο του 4ου π.Χ. αιώνα που βρίσκεται στο πανεπιστήμιο του Δουβλίνου University College Dublin Classical Museum. Το κινούμενο σχέδιο εμπνέυστηκαν μεταπτυχιακοί φοιτητές.
Ο ειδικός ψηφιακών κινουμένων σχεδίων Steve K. Simons και η ειδικός ελληνικών πολέμων Δρ. Sonya Nevin εργάοναι μαζί στη δημιουργία κινούμενων τμημάτων από τις απεικονίσεις πάνω σε αρχαία ελληνικά αγγεία. Πολλά από τα αγγεία προέρχονται από τη συλλογή του Πανεπιστημίου Reading. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν κυρίως μεταπτυχιακοί φοιτητές.
Η μουσική που ακούγεται σε ορισμένα από αυτά είναι του Stefan Hagel, μουσικού και ειδικού ερευνητή της αρχαίας ελληνικής μουσικής του Institute for the Study of Ancient Culture της Βιέννης.   Επισκεφτείτε και το ιστολόγιο του προγράμματος http://panoplyclassicsandanimation.blogspot.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: